Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan alltid när som helst bli scout! De flesta provar på Scouterna när de är 8 år. Då börjar du som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Mötet börjar med att vi samlas och tänder en lykta för att markera att mötet börjat. Oftast har ledarna förberett mötet och scouterna får ett uppdrag eller förklarat för sig vad mötet går ut på. Det kan vara märkestagning, tillverkning och hantverk, en utmaning, tävling eller någon annan rolig aktivitet. Vi gör det tillsammans och lär oss att på olika sätt bli redo för livet. Framför allt har vi kul och roligt tillsammans och lär av varandra. Mötet avslutas med en enklare ceremoni där vi säger hejdå och påminner om nästa möte!

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

  1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på några möten och testa scouting.

Kontakta oss genom att klicka på fliken kontakt och där hittar vilken avdelning och ledare du kan kontakta!

Ladda ner